Tesla numește Larry Ellison, președinte al companiei Walgreen, la bord

0
26

Tesla, vineri, a numit doi directori independenți ai consiliului de administrație, ca parte a unei înțelegeri din septembrie cu autoritățile federale de reglementare pentru a trece de turbulențele care au urmat după ce șeful executivului Elon Musk a făcut privirea constructorului de automobile private

Compania a declarat co-fondatorul Oracle Larry Ellison, liderul global al resurselor umane al Ellison și Walgreens Boots alianței, Kathleen Wilson-Thompson, sa alăturat partidului, în vigoare la 27 decembrie.

Ellison, care se numește un prieten apropiat al lui Musk, a cumpărat 3 milioane de acțiuni la Tesla la începutul acestui an.

Tesla a declarat că a efectuat o căutare "profundă și expansivă" pentru directori, numind Ellison un "antreprenor preeminent", iar Wilson-Thompson "o persoană umană "Ellison, care, printr-o purtătoare de cuvânt, a refuzat să comenteze, este cunoscut pentru personalitatea sa combativă. Ellison și-a dezvăluit anterior miza în Tesla și a apărat-o pe Musk

"Sunt foarte apropiați de Elon Musk și sunt un mare investitor în Tesla", a declarat Ellison într-un apel de conferință din 26 octombrie cu analiștii [19659002] "Acest tip este rachete de aterizare", a adăugat Ellison despre Musk, referindu-se la conducerea sa de SpaceX. "Aterizează rachete pe plute de robot în ocean și tu spui că nu știe ce face. Ei bine, cine altcineva a aterizat o rachetă? "

În conformitate cu un acord cu Comisia pentru valori mobiliare Musk a fost de acord să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari și să treacă deoparte ca președinte al lui Tesla timp de trei ani. ar fi putut forța ieșirea. De asemenea, Tesla a fost de acord să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari.

Tesla a aprobat în continuare numirea unui președinte independent, doi directori independenți și un comitet de consiliu pentru controlul comunicațiilor lui Musk. de la tweet-urile lui Musk, pe 7 august, că intenționa să ia compania privată și să obțină finanțare. Ulterior, SEC a intentat acuzații de fraudă împotriva lui citând ceea ce au spus că erau "tweets" false și înșelătoare.

În noiembrie, Tesla a numit regizorul Robyn Denholm drept scaun de bord, îndeplinind una dintre cerințe. Sa alăturat lui Tesla în calitate de director independent în 2014 și a acceptat să iasă din funcția de șef de finanțe al firmei Telstra din Australia

Ellison are legături cu Denholm, care a petrecut 11 ani în funcția de vicepreședinte senior la Sun Microsystems

Wilson-Thompson, care nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, a petrecut 17 ani la Kellogg înainte de a se alătura lui Walgreens și a servit în consiliile a două companii de producție din SUA. îndrăzneală abordare a afacerilor și tehnologiei, folosind aproape 24 de milioane de followers Twitter pentru a promova Tesla, SpaceX și tunel venture Boring Co.

Dar august susține că el a avut de finanțare pentru a lua Tesla privat, și un U-turn ulterioare, uimit Wall Street si a venit ca Musk a fost filmat scurta fumat marijuana in timpul unui show web live si atunci cand a numit un scafandru britanic in salvare peisajului thailandez un "pedo."

Capul de piata al lui Tesla depaseste pe cel traditional, establis producatorii americani care fac milioane de vehicule si profituri de miliarde de dolari anual, iar compania a adunat legiuni de fani in ciuda problemelor de productie repetate

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here