Relațiile de afaceri prin extinderea vânzărilor externe înseamnă că CRM trebuie să se schimbe, spune raportul

0
21

Ce se întâmplă la TechRepublic

Relațiile de afaceri se extind dincolo de departamentul de vânzări, atingând în prezent fiecare echipă dintr-o companie, potrivit unui raport de joi de la Copper. Durata acestor relatii intre companii si clienti este in crestere, raportul a fost gasit, in special cu cresterea serviciilor bazate pe abonament.

Raportul a studiat mai mult de 2500 de profesionisti globali in intreaga industrie pentru a examina perspectiva lor asupra relatiilor cu clientii, roluri de vânzări, software și viitorul CRM. Clienții de astăzi caută companii care se concentrează pe loialitate, a constatat că doar 3% din relațiile cu clienții durează mai puțin de șase luni. Aproximativ 27% dintre companiile din întreprinderi au declarat că relațiile cu clienții durează aproximativ șapte ani. SEE: SEE: SEE: , potrivit raportului, însă alte echipe, cum ar fi resursele umane (19%) și cele legale (14%), joacă roluri din ce în ce mai mari.

Aproximativ 63% dintre respondenți au declarat că folosesc CRM pentru relațiile cu clienții, în timp ce 45% au declarat că o utilizează pentru a gestiona clienții potențiali și 33% pentru a gestiona vânzătorii. Cu toate acestea, ofertele CRM sunt în mod obișnuit de muncă intensivă și necesită introducerea manuală a datelor, ceea ce poate duce la informații silo, potrivit raportului. O treime dintre respondenții din întreaga companie au declarat că petrec două până la cinci ore în fiecare săptămână cu privire la introducerea manuală a datelor, în timp ce 11% dintre aceștia din întreprinderi petrec mai mult de 20 de ore pe săptămână pentru intrarea în CRM, potrivit raportului

o schimbare clară a pieței în jurul modului în care echipele lucrează și comunică cu clienții lor ", a declarat Morgan Norman, directorul de marketing la Copper, într-un comunicat de presă. "Avem un apetit atat pentru companii cat si pentru clienti pentru a avea relatii mai lungi si mai semnificative. Cu toate acestea, acest studiu demonstreaza ca starea actuala a CRM ramane un obstacol major pentru ca acest lucru sa se intample."

Pentru a afla mai multe despre CRM-urile diferite opțiuni, vizitați acest articol pe site-ul nostru sora ZDNet.

Tocurile mari pentru liderii de tehnologie:

  • Doar 3% din relațiile cu clienții durează mai puțin de șase luni. – Copper, 2018
  • Echipele de vânzări conduc 63% din relațiile cu clienții, dar alte echipe, cum ar fi resursele umane și cele legale, sunt de capturare. – Copper, 2018

Vezi și

 istock-935664580.jpg

Imagine: iStockphoto / Deagreez
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here