Oamenii de știință observă că sistemul solar este cel mai cunoscut obiect

0
17

CAPE CANAVERAL, Fla. – Astronomii au văzut cel mai mult cunoscut obiect din sistemul nostru solar și au poreclit corpul cosmic roz "Farout"

Centrul Minor Planet al Uniunii Astronomice Internaționale a anunțat descoperirea de luni [19659002] "Farout" este de aproximativ 120 de unități astronomice departe – de 120 de ori distanța dintre Pământ și soare sau 11 miliarde de mile. Titularul precedent de înregistrare a fost planeta pitice Eris la 96 de unități astronomice. Pluto, pentru comparație, este de 34 de unități astronomice departe.

Scott Sheppard din cadrul instituției Carnegie a spus că obiectul este atât de departe și se mișcă atât de încet încât va dura câțiva ani pentru a-și determina orbita. La acea distanță, ar putea dura mai mult de 1.000 de ani pentru a orbita soarele.

Sheppard și echipa sa au spionat planeta pitic în noiembrie folosind un telescop în Hawaii. Constatarea lor a fost confirmată de un telescop din Chile. "Eu chiar am rostit" farout "atunci când am găsit acest obiect, pentru că am observat imediat din mișcarea lentă că trebuie să fie departe acolo", a scris Sheppard într-un e-mail. "Este cel mai lent obiect în mișcare pe care l-am văzut vreodată și este într-adevăr acolo."

Este estimat la 310 mile și se crede a fi rotund. Nuanța roz indică un obiect bogat în gheață.

Descoperirea a apărut pe măsură ce astronomii căutau Planeta X ipotetică, o planetă masivă crezută de unii care orbitează soarele de la distanțe mari, dincolo de Pluton

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here