Newsweek.ro: Tudorel Toader, aproape să pice BAC-ul din cauza matematicii. A luat 10 la „mecanică″ | România | DW

0
7

Tot în 1979, Toader a fost respins la examenul de admitere la facultate, devenind student la Drept de-abia în 1982.

De meserie „mecanic mașinist utilaje”

Actualul ministru al Justiției a absolvit Liceul Industrial “Unirea” din Focșani. La Balacaureat a luat nota 9 la Limba și Literatura Română, 6 la Matematică și 10 la Proba Practică – medie generală 8,33. Explicația pentru ultimul examen – cu doi ani mai devreme, instituția de învățământ preuniversitar fusese transformată din liceu teoretic în unul industrial, cu profil auto.

Cu toate acestea, generațiile care începuseră liceul la profilul matematică-fizică au fost lăsate să termine la acest profil, așa cum a fost cazul lui Toader. Acest lucru nu l-a scăpat însă ca, din clasa a XI-a, să aibă în orar obiecte aferente noului statut: Desen tehnic (clasa a XI-a, media generală 9,33), Studiul materialelor (cl. a XI-a, 9,66), Rezistența materialelor și organe de mașini (cl. a XI-a, 9,00), Acționări și automatizări (cl. a XI-a 8,00, cl. a XII-a 9,66), Motoare (cl. a XI-a, 8,33), Tehnologia meseriei (cl. a XI-a 9,34). La unul dintre obiectele de acest gen, Tehnologia asamblării și montajului, Toader a obținut una dintre puținele medii de 10 din liceu.

Părea că promite ca inginer sau maistru, dar n-a fost să fie. Conform diplomei meseria pentru care se calificase era “mecanic mașinist utilaje”.

Citiţi articolul integral pe Newsweek.ro accesând linkul de mai jos. Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here