Newsweek.ro: De cine se teme cu adevărat Darius Vâlcov: de bănci, de DNA sau de public? | România | DW

0
9

Consilierul personal al primului ministru Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena 3, că nu are conturi bancare și nici carduri, motivând decizia prin teama că băncile îi vor lua banii prin comisioane.

Darius Vâlcov a susținut că primește inclusiv salariul de la guvern în plic. „Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro și după zece ani nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Darius Vâlcov.

Dar teama politicianului de a-și ține banii la vedere nu are legătură cu băncile, ci cu alte resorturi. Mai exact, a apărut după ce, în 2015, a început ancheta procurorilor DNA, care s-a lăsat anul trecut cu o condamnare în primă instanță la opt ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

De exemplu, în 2015, anul în care a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, Darius Vâlcov scria în declarația de avere pe care a dat-o ca ministru de Finanțe că are împreună cu soția sa de la acea vreme, Lavinia Șandru, un cont la BCR, cu card atașat, în care se aflau 180.000 de lei.

Cititi articolul integral pe Newsweek.ro accesând linkul de mai jos. Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here