Incident armat la Utrecht: trei morți și cinci răniți. Suspectul a fost arestat | Global | DW

0
6

Bilanțul atacului a fost anunțat de primarul din Utrecht, Jan van Zanen, care a scris pe Twitter că a fost cel mai probabil un atac terorist.

Poliția l-a arestat pe atacator la opt ore de la comiterea faptei. Alerta teroristă în regiunea Utrecht a fost ridicată la nivelul maxim 5 și redusă ulterior la 4 după reținerea suspectului. 

Șeful serviciului olandez de contraterorism, Pieter-Jaap Aalbersberg, a declarat că schimburi de focuri au avut loc “în mai multe zone” și că “o operațiune majoră de poliție” a avut loc în toată regiunea pentru a-l aresta pe agresor. Inclusiv poliția germană a efectuat controale în trenuri și pe autostrăzi la frontiera comună.

Suspectul de la Utrecht

Poliția din Utrecht a dat publicității anterior arestării poza suspectului, identificat ca Gökmen Tanis, un bărbat de 37 de ani născut în Turcia. Rudele acestuia susțin că crimele comise ar putea avea “motive de ordin familial”. Ele ar fi declarat pentru agenția turcă Anadolu că suspectul ar fi deschis focul în tramvai asupra unei femei și apoi ar fi tras și în cei care au sărit să o ajute. O variantă avută în vedere și de purtătorul de cuvânt al poliției Bernard Jens, care a admis că ar putea fi vorba de probleme în relație ca motiv al crimei.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here