În cadrul tendinței crescânde de dezintoxicare a "dependenților de tehnologie"

0
23

BELLEVUE, Wash – Ne place să spunem că suntem dependenți de telefoanele noastre sau de o aplicație sau de un nou spectacol pe un serviciu video streaming

Dar pentru unii oameni, tehnologia devine în calea funcționării zilnice și a sinelui -îngrijire. Vorbim despre problemele cu depresie, anxietate și, uneori, gânduri de suicid care fac parte din mix.

Suburban Seattle, un centru de tehnologie majoră, a devenit un centru de ajutor pentru așa-numiții "dependenți de tehnologie", cu reabilitare rezidențială, psihologi care se specializează în astfel de tratamente și întâlniri în 12 pași

"Medicamentele vechi sunt acum reambalate. Avem un dușman nou ", spune Cosette Rae despre barajul tehnologiei. Un fost dezvoltator în lumea tehnologică, conduce un centru de dezintoxicare din zona Seattle, numit reSTART Life, unul dintre puținele programe rezidențiale din națiunea specializată în dependența de tehnologie.

Utilizarea acelui cuvânt – dependență – când vine vorba despre dispozitive, online conținutul și altele asemenea sunt încă dezbătute în lumea sănătății mintale. Mulți practicanți sunt de acord că utilizarea tehnică este din ce în ce mai strânsă cu problemele celor care caută ajutor.

Un studiu al Academiei Americane de Pediatrie privind cercetarea la nivel mondial a constatat că utilizarea excesivă a jocurilor video este o problemă serioasă pentru 9% oameni. În această vară, Organizația Mondială a Sănătății a adăugat, de asemenea, "tulburarea jocurilor" la lista de afecțiuni. Un diagnostic similar este luat în considerare în Statele Unite.

Poate fi un subiect tabu într-o industrie care se confruntă adesea cu critici pentru utilizarea "designului convingător", folosirea intenționată a conceptelor psihologice pentru a face tehnologia mai atrăgătoare. Un bărbat de 27 de ani, descoperit printr-un program de 12 etape pentru dependenții de tehnologie, lucrează în industria care promovează jocurile, videoclipurile și alte conținuturi online care a fost mult timp viciul său. El face o întreținere în cloud pentru o companie tehnică suburbană din Seattle și se găsește în mod constant în fața ispitei. "Sunt ca un alcoolic care lucrează la un bar", se plânge el. El a vorbit cu condiția să nu fie identificat, temându-se că ar putea să-i dăuneze carierei într-o industrie pe care a iubit-o mult timp.

 În această fotografie de 8 decembrie 2018, tinerii se adună pentru a vorbi după o întâlnire în 12 pași pentru Internet & Tech Addiction Anonim in Bellevue, Wash. Intalnirea se desfasoara la fel ca si alte intalniri in 12 etape pentru dependenti, dar accentul este pus pe jocurile video, pe dispozitive si pe continutul internetului, care a devenit o distragere a vietii. Zona Seattle a devenit un hub pentru tratamentul utilizării tehnologiilor extreme
AP

Ca un copil, el a stat pe piciorul tatălui său în zona lor din Seattle acasă, în timp ce ei jucau jocuri video simple pe un calculator Mac Classic II. Începând cu prima școală primară, a primit primul său sistem Super Nintendo și a petrecut ore întregi în rolul lui Yoshi's Story, un joc în care personajul principal căuta "fructul norocos".

Pe ​​măsură ce creștea, la fel a făcut unul dintre cele mai mari hub-uri de tehnologie din lume. Conduita de Microsoft, a crescut de la peisajul suburban nedemocratic și câmpurile de fermă de aici, la doar o scurtă călătorie de la casa pe care o mai împarte cu mama sa, care sa despărțit de soțul ei, când singurul lor copil era 11.

a avut un interes în muzică și în actorie, dar își amintește cum jocurile din ce în ce mai mult au devenit o modalitate de a scăpa de viață. "Eu merg online, în loc să mă ocup de sentimentele mele", spune el. A văzut un terapeut pentru depresie și anxietate socială severă. Dar participarea la colegiu din stat a permis mai multă libertate și mai puțină structură, astfel încât a petrecut și mai mult timp online. Calificările sale au scăzut, l-au forțat să schimbe specializări, de la inginerie la afacere. După ce a absolvit în 2016 și sa mutat acasă, mergea la un restaurant din apropiere sau la bibliotecă să folosească Wi-Fiul, susținând că căuta un dar nu avea noroc

În schimb, el petrecea ore pe Reddit, un forum on-line în care oamenii împărtășesc știri și comentarii sau vizionând videoclipuri YouTube. Uneori, el a urmărit porno online

Alții care participă la o întâlnire în 12 pași a Internetului & Tech Addiction Anonymous cunosc lupta

"Trebuia să fiu convins că a fost un lucru", spune Walker, o vârstă de 19 ani din Washington, a cărei părinți a insistat că a primit ajutor după ce jocurile video au tras primul semestru de facultate. El a fost de acord să vorbească doar dacă este identificat prin prenume, așa cum este cerut de principiile în 12 etape.

 În această fotografie de luni, 10 decembrie 2018, Robel, dependent de tehnologie de vârstă de 18 ani din California, hambar după ce a ajutat animalele de la furajul Rise Up Ranch din afara Carnation rural, Wash
AP

Ajutor se găsește la unitățile ca reSTART. Clienții "detoxează" de la tehnologie într-o fermă retrasă și se mută într-o casă de grup.

Se angajează să mănânce bine și să petreacă somn și exerciții regulate. Ei găsesc locuri de muncă, iar mulți se întorc în cele din urmă la facultate. Ei fac, de asemenea, promisiuni "de jos" pentru a renunța la jocuri video sau la orice alt conținut cu probleme, precum și la droguri și alcool, dacă acestea sunt probleme. Ei folosesc telefoane inteligente monitorizate cu funcții limitate – apeluri, texte și e-mailuri și acces la hărți.

Tânărul tehnician nu a mers la reSTART. Dar și el are aplicații pe telefonul său care trimit rapoarte despre ceea ce vizionează sponsorul său în 12 pași, un dependent de tech numit Charlie, un absolvent de 30 de ani, reSTART.

La domiciliu, și tânărul a convins mama sa să scape de Wi-Fi pentru a diminua ispita.

El încă recidivă la fiecare câteva luni, adesea când este obosit, supărat sau foarte plictisit. El spune că problema lui nu este la fel de rea ca și alți dependenți de tehnologie. "Apoi," spune tânărul, "descopăr foarte repede că sunt într-adevăr dependent și trebuie să fac asta".

19659002] A avea Charlie să se sprijine. "El este un model de rol", spune el. "Are un loc propriu. Are un câine. El are prieteni "

Asta vrea el însuși.

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here