Există un lac din Antarctica "de două ori mai mare decât Manhattan" îngropat sub 3500 de picioare de gheață

0
30

Oamenii de stiinta din Antarctica au primit un cadou unic in acest sezon de vacanta: accesul la un lac misterios ingropat sub mai mult de 3500 de picioare de gheata.

A durat aproximativ doua zile de foraj pentru a ajunge la Mercer Subglacial Lake pe 26 decembrie,

O echipă de cercetători – care include 45 de oameni de știință, drillers și alți membri ai personalului – cu organizația au putut trimite un instrument în jos printr-un puț de foraj a doua zi, capturarea imaginilor rare ale corpului de apă care este "de două ori mai mare decât Manhattanul" conform revistei Nature . Acestea vor reduce, de asemenea, un vehicul care funcționează la distanță în jos, pentru a capta mai multe imagini și pentru a lua mai multe măsurători extinse

"Noi nu facem un studiu asupra adâncimii, temperaturii și curățenia lacului în următoarele zile. "Nu stiu ce vom gasi", a declarat John Priscu, om de stiinta sef pentru SALSA, informeaza site-ul de stiri de mediu Earther luni. "Noi doar învățăm, este doar a doua oară când acest lucru a fost făcut."

Echipa SALSA a zburat la Mercer Subglacial Lake pe 19 decembrie și a început să forțeze zile mai târziu, pe 23 decembrie. a procesului de foraj implică prelevarea probelor de apă pentru a testa curățenia. Apa a fost testată de două ori până în prezent, iar ambele teste au arătat că apa este "la fel de curată ca apa filtrată", potrivit lui SALSA PI Brent Christner ", a explicat SALSA. "Apa de foraj este condusă prin filtre care capturează 99,9% din bacterii și particule".

Organizația are cel puțin opt zile dedicate eșantionării apei și a sedimentelor din lac, un post de post anterior al blogului .

Priscu a spus cercetătorilor Earther că speră să obțină mai multe informații despre viața care există mii de picioare sub gheață, observând că va dura ani să studieze toate mostrele pe care le colectează

. cel mai adânc corp de apă stătătoare pe care oamenii l-au accesat vreodată sub Antarctica ", a declarat Matt Siegfried, un glaciolog și membru SALSA, pentru Earther. "[So] Mercer Subglacial Lake a fost descoperit pentru prima oară prin satelit cu mai mult de un deceniu în urmă, potrivit Natura. Există aproximativ 400 de lacuri care se ascund sub foile de gheață din Antarctica.

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here