Cum se instalează software-ul Linux de la sursă

0
17

Unul dintre multe lucruri minunate despre Linux este că puteți instala o aplicație direct de la sursă. De ce ai vrea să faci asta? În unele cazuri, înseamnă că puteți personaliza instalarea pentru a satisface nevoile foarte specifice. Spuneți, de exemplu, că doriți să instalați o aplicație care include opțiuni și funcții care nu sunt găsite în instalarea implicită. Sau spuneți că doriți să instalați software-ul optimizat pentru hardware-ul dvs. specific. Aceste feluri de lucruri se pot face cu succes atunci când se instalează de la sursă. Dar cum realizați o astfel de operă? Ei bine, nu este întotdeauna atât de simplu. Și ai putea să te găsești prins într-o buclă de dependență. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, software-ul include un fișier readme care descrie exact modul de instalare a aplicației de la sursă (inclusiv dependențele de care aveți nevoie).

Deși instalarea unei aplicații din sursă poate părea puțin descurajantă pentru mulți utilizatori, , există o procedură standard cu procesul care poate fi completat cu câteva comenzi rapide. SEE: Ghidul IT profesionist pentru a lucra mai inteligent cu Linux [Tech Pro Research]

19659006] Care sunt acele comenzi tipice sursă de instalare? Când descărcați un pachet sursă, extrageți fișierul descărcat și schimbați-l în noul director creat. Eliberați comanda ls pentru a vedea dacă există un fișier readme. Dacă este așa, dați-i o citire și veți găsi probabil instrucțiuni de instalare ușor de urmărit.

Deseori, procesul de instalare funcționează cu următoarele comenzi: ./ configure make și facem instalarea sau cmake și face . Cu toate acestea, nu există nici o garanție care să se încheie cu succes. De fapt, este posibil să vă aflați într-un coșmar de dependență, unde trebuie să instalați manual toate dependențele care lipsesc înainte de instalarea software-ului. Și acesta este unul dintre motivele pentru care instalarea cu un manager de pachete este mult mai recomandabilă decât instalarea de la sursă.

Dar când vrei cu adevărat să-ți dai degetele murdare, începe cu acel fișier readme, unde trebuie să găsești toate informațiile necesare pentru instalarea cu succes a acelei aplicații în cauză. Succes

Vezi și

Imagine: Jack Wallen
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here