Cum să dezvolți obiectivele de carieră la sfârșitul anului înainte de revizuirea performanțelor

0
21

"Acest sezon pentru revizuirea performanțelor anuale, lăsând unii angajați să se lupte pentru a dezvolta obiectivele de carieră la sfârșitul anului, în căutarea spre viitor

În ciuda stresului pe care îl pot induce, evaluările performanței sunt esențiale pentru determinarea creșterilor, și promoții, a declarat Brian Kropp, vicepreședinte al grupului Gartner. Mai mult, "este o piesa foarte importanta in ceea ce priveste intelegerea cine sunt cei mai inalti potentiali angajati ai organizatiei, care vor fi viitorii lideri", a spus Kropp. "Ea dă un sentiment cum va arăta viitorul".

Pentru angajați, aceste recenzii au impact asupra salariilor, dar pot contribui și la determinarea domeniilor de îmbunătățire și abilităților pe care le-ați putea învăța pentru a vă ajuta să progreseze în carieră, a spus Kropp.

SEE: Politica de revizuire a performanței angajaților (Tech Pro Research)

"Oamenii doresc cu adevărat să știe unde stau", a declarat Colleen Hughes, vicepreședinte pentru relațiile umane la CompTIA. "Vreau să știu:" Fac o treabă bună? Sunt în țintă? "Mai e ceva ce ar trebui să fac?" Eu cresc, eu contribuie? " Evaluările de performanță sunt foarte importante pentru a permite oamenilor să știe răspunsul la toate aceste întrebări și să le recunoască. "

Crearea obiectivelor

Angajații tind să reflecte asupra obiectivelor de sfârșit de an doar ca sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească cursul anului. In timp ce acest lucru este important, este benefic pentru tine ca un angajat sa te gandesti pe termen lung, a spus Kropp.

"Dacă tot ceea ce faci este să te concentrezi pe sarcinile din fața ta, tu ca angajat te faci un dezavantaj foarte mare pentru că nu faci lucrurile care să te ajute să ai o carieră de succes", a spus Kropp. "Ceea ce trebuie să faci ca angajat folosește acest timp pentru a te gândi la viziunea pe termen lung și la dorința pe care o ai în întreaga carieră".

Angajații ar trebui să reflecte asupra a ceea ce doresc să realizeze de fapt în următorii trei până la cinci ani, a spus Kropp. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să atingeți toate aceste obiective, dar este important să aveți o viziune și o direcție cu privire la ceea ce doriți să faceți, a adăugat el.

În ceea ce privește abordarea managerului tău cu privire la aceste obiective, evită-le să le spui că vrei un loc de muncă diferit, a spus Kropp. În schimb, gândiți-vă ce fel de realizări ați dori să aveți în CV-ul dvs. acum trei ani. "Daca stii cum vrei sa arati, atunci poti incepe sa te gandesti la diferite locuri de munca, roluri, oportunitati pe care vrei sa le urmezi pentru a-ti dezvolta acele abilitati si experiente", a spus Kropp Un alt mod de a-ți contempla obiectivele de carieră ca angajat este să faci un experiment: Ce s-ar întâmpla dacă compania ta a declarat mâine falimentul, dar ți-a dat un an de salariu? La ce vrei să lucrezi? Ce fel de slujbă ar căuta un an de acum?

"Acestea sunt modalități foarte bune în care angajații se pot gândi la ceea ce își doresc să arate ca obiectivele lor de carieră viitoare, pentru că acestea le vor da o perspectivă asupra a ceea ce să construiască, la ce să lucreze, la ce să te îmbogățești și să-i ajuți au o carieră mai reușită decât ar fi altfel ", a spus Kropp.

Angajații care vor să-și asume responsabilități suplimentare sau să-și extindă rolul într-un fel trebuie să inițieze o conversație cu managerul lor în timpul revizuirii și să determine ce ar fi necesar pentru a face acest lucru, a spus Hughes. Acesta este și timpul pentru a aborda eventualele lacune în ceea ce privește performanța și cum se poate îmbunătăți în anul următor, împreună cu resursele necesare pentru a face acest lucru, a adăugat ea.

"Este un moment foarte important pentru a stabili totul – unde ai fost și unde vrei să mergi", a spus Hughes. "Ceea ce nu faci bine, ce faci bine si ce te va ajuta sa fii un angajat mai fericit si mai mult contribuabil".

Efectuarea de schimbări

Mulți angajați se străduiesc să pună efectiv modificări în vigoare în noul an, a spus Kropp. "Te afli într-o situație în care spui" s-ar putea să fac asta, dar de unde chiar încep? " sau "Nu am timp să mă gândesc la ce anume aș vrea să fac", a spus Kropp. "Această inerție împiedică într-adevăr angajații să gândească diferit despre cariera lor".

De aceea, o fereastră de trei ani este momentul potrivit să te gândești la aceste schimbări, pentru că îți oferă suficient timp pentru a face ceva diferit, dar este destul de aproape pentru a te face să te gândești la asta ca la o realitate, Kropp a spus.

"Acesta este momentul potrivit pentru a vă gândi la evoluția carierei și la îmbunătățirea carierei pe care vreți să o urmăriți", a adăugat el.

Managerii trebuie să lucreze cu angajații pe tot parcursul anului pentru ai ajuta să rămână pe calea pentru a-si atinge obiectivele, a spus Hughes.

"Toate obiectivele angajaților ar trebui să conducă la îndeplinirea obiectivului corporativ", a adăugat ea.

Vezi și

 istock-528433894.jpg

Image: iStockphoto / waewkid
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here