Comentariu: Terorismul nu face diferențe între oameni | Global | DW

0
2

În vizorul terorii de la Christchurch s-au fost aflat oameni care se rugau într-un lăcaș de cult. Un spațiul în care oamenii se simt în siguranță, meditează, sunt vulnerabili. Acești oameni sunt cele mai ușoare victime.

Ines Pohl

Se spune că toți oamenii sunt egali înaintea lui Dumnezeu. Un lucru valabil și în fața durerii și a spaimei, care aduc oamenii mai aproape amintindu-le acest adevăr. 

Teroristul și-a planificat minuțios acțiunea, ba chiar a analizat cu meticulozitate modul în care o poate promova pe Internet. Însă el a trecut cu vederea un aspect esențial: deși teroarea caută să divizeze oamenii, ea poate la fel de bine să îi determine pe aceștia să strângă rândurile. 

În fața amenințării nu mai contează dacă ești ateu, creștin, evreu sau musulman. Teroarea nu face distincție între religii, identități culturale sau naționalități. Nu contează nici locul de naștere al unuia sau altuia, sau de câtă vreme o persoană trăiește într-un anumit loc.

Liniștitor este că acest atac a fost condamnat la unison de comunitatea internațională, la fel ca în cazurile atacurilor teroriste islamiste de la Paris, Bruxelles, Londra, Madrid sau Berlin. Când vine vorba de teroare, atunci când oameni nevinovați și neputincioși sunt uciși cu brutalitate, nu pot exista standarde duble!

Islamofobia este un fenomen periculos pe care și noi în Occident trebuie să-l avem în vedere. La fel și grupările mici, dar periculoase de extremiști dispuși la violențe care se ascund printre musulmani. 

Noua Zeelandă: 49 de morți în două atentate asupra unor moscheiSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here