Cine va supraviețui în ”Game of Thrones”? | Societate şi cultură | DW

0
5

Studenții de la Universitatea Tehnică din München au publicat un algoritm care se bazează pe informații de pe internet legate de ”Game of Thrones” (”Urzeala tronurilor”), pentru a descoperi cine va supraviețui până la final. Telespectatorii se pregătesc pentru începutul sfârșitului, odată cu primul episod din sezonul 8 al ”Game of Thrones”, totodată și sezonul final al premiatului serial.

Cine s-ar putea să moară:

Daenerys Targaryen – 1 la sută
Tyrion Lannister – 3 la sută
Cersei Lannister – 5 la sută
Jon Snow – 12 la sută
Arya Stark – 47 la sută
Sansa Stark – 73.3 la sută
Bronn – 93.5 la sută

Studenții din München au ajuns la concluzia că personajele feminine au mai multe șanse de a supraviețui în acest serial, decât cele masculine: Cersei Lannister (Lena Headay)

”Tehnici ce țin de inteligența artificială”

Supervizorul proiectului, Guy Yachdav, a declarat că algoritmul folosește analize de longevitate, o tehnică folosită pentru a prezice efectele procedurilor medicale și ale tratamentelor. Chiar dacă analiza se bazează pe informații ”din lumea fanteziei, ele sunt identice cu cele folosite în lumea reală”.  

Ce este ”Game of Thrones”?

“Game of Thrones” este un serial de televiziune produs de HBO. Se bazează pe bestseller-urile autorului George R.R. Martin, o serie numită  “A Song of Ice and Fire” (”Cântec de gheță și foc”).  Serialul TV a câștigat nenumărate premii. 

Cine a creat algoritmul?

Aplicația web care se bazează pe acest algoritm a fost creată în 2016 de studenții Universității Tehnice din München, pentru a calcula șansele de supraviețuire ale personajelor în sezonul șase. A fost reactivat în 2019, la seminariile despre tehnologia Javascript.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here