Când este timpul să nu fiți de acord și să vă angajați

0
23

Evitați să pierdeți timpul pe nerabdare și dezacord, respectând regula amazonului de "nu sunteți de acord și nu sunteți de acord".
            

Ca multe idei decente luate la extrem, "gestionarea prin consens" creează mai multe probleme decât rezolvă în multe organizații. Poate că ați petrecut întâlniri nesfârșite în căutarea unui consens evaziv, doar pentru ca cineva să ridice o preocupare sau să nu fie de acord și apoi să te trezești dintr-o dată în locul în care ai început.

În multe cazuri, echipele tale vor avea o varietate de puncte de vedere legitime , și în lumina informațiilor imperfecte vor dori să studieze o decizie în continuare, să efectueze analize suplimentare sau să aducă la lumină o preocupare valabilă. În cazul în care mizele sunt ridicate, poate face ca nevoia de consens să pară și mai puternică, deoarece echipa dvs. se poate angaja într-o călătorie dificilă, care necesită angajamentul tuturor din echipă.

Vezi: Glosar rapid: (Tech Pro Research)

Poate că organizația dvs. a mers chiar mai departe, folosind ideea de consens ca un factor de comportament rău. Efectuarea unei decizii și acționarea asupra acesteia necesită deseori curaj și rezolvare. În calitate de lideri, de obicei luăm decizii fără informații perfecte și fără certitudine de rezultat. Alegerea unei căi anterioare înaintează ante, deoarece crește riscul de eșec. Ascunderea în spatele consensului este acoperirea ulterioară a aversiunii la risc și a incapacității de a lua decizii; în cele din urmă, cum ar putea cineva să nu fie de acord cu un scop atât de nobil încât să stimuleze consensul de echipă

Identificarea provocărilor de angajament

O incapacitate de a lua cu succes deciziile și de a le executa este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale organizațiilor moderne. Deși tehnologia noastră ne-a ajutat în mare măsură să colectăm date, să realizăm analize și să colaborăm, ne permite să evităm să luăm o decizie. Există întotdeauna mai multe date decât pot fi capturate și există întotdeauna o altă tehnologie mai bună, mai rapidă și mai ieftină, care ne permite să amânam acțiunea.

Ceea ce mulți lideri nu reușesc să realizeze este că decizia nu este de fapt un angajament foarte real la un curs de acțiune. Prin amânarea unei decizii, vă limitați opțiunile și permiteți circumstanțelor să vă forțeze mâna, mai degrabă decât să răspundeți activ la circumstanță. În momentul în care așteptarea poate părea o prudență exemplară, dar se face prea des sau prea mult și veți fi în așteptare în timp ce restul întreprinderii sau industriei dvs. vă vor trece prin.

Indecizia este, de obicei, rezultatul unei culturi teama de a lua riscuri. Efectuarea unei decizii necesită un angajament și are potențialul de eșec. Dacă organizația dvs. pedepsește rapid eșecul, veți găsi foarte repede că abilitatea sa de a lua decizii suferă.

Deși este un subiect pentru un alt articol, care permite luarea unei decizii eficiente necesită o cultură în care indivizii nu sunt pedepsiți sever pentru a face (19459007)

Turbocompresor (Tech Pro Research)

Vezi: luarea deciziilor: Nu sunt de acord și se angajează Directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, a introdus conceptul de "nu sunt de acord și de a comite" ca unul dintre caracteristicile abilității Amazonului de a face lucrurile rapid și eficient. Pune pur și simplu ideea că oricine, de la directorul executiv în jos, poate să nu fie de acord cu o acțiune prospectivă și să-și exprime opiniile; totuși, trebuie să "nu fie de acord și să se angajeze" să execute calea către cele mai bune abilități până când noile informații sau condițiile schimbătoare dictă o nouă cale. Dezacordul și comiterea permite fiecărei persoane să se înregistreze că are motive de îngrijorare cu privire la direcție și le pune în evidență, în timp ce le face în continuare responsabile de executarea.

Am folosit această tehnică adesea cu propriile mele echipe și am găsit-o foarte eficientă. Cheia succesului este că nu este folosit ca un instrument pentru a forța pe toată lumea să urmeze soluția aleasă de lider. Echipele mele vor adesea ignora calea pe care o iau, cerându-mi să-mi înregistrez preocupările, și apoi nu sunt de acord și mă angajez pe deplin să susțin un plan pe care nu l-am dezvoltat. Echipa, de cele mai multe ori, alege calea corectă sau revizuiește planul, pe măsură ce noile informații ajung la lumină, dar, la sfârșitul zilei, minimizăm timpul petrecut pentru a căuta un consens sau a contesta nuanțele unei decizii, decât să călătorim și

Ca lider, cel mai bun mod de a învăța echipele dvs., această tehnică este să o folosească data viitoare când nu sunteți de acord cu echipa pe o abordare. Înregistrați-vă îngrijorările, rețineți că nu veți fi de acord și că nu veți fi de acord și că veți demonstra un sprijin complet și un angajament față de acest demers și veți avea un exemplu.

În general, organizațiile cele mai eficiente nu sunt în mod semnificativ mai talentați sau mai bine finanțate; mai degrabă, au tendința de a lua mai multe decizii și, bineînțeles, corect. Ei vor fi bine în drum spre un rezultat reușit, chiar dacă traseul lor va face câteva răsturnări și schimbări, față de alții care nu fac niciodată primul pas. Utilizarea "nu este de acord și de a comite" în propria organizație este unul dintre pașii simpli spre a se deplasa în această direcție.

Vezi și

 istock-842865618.jpg

Imagine: Ridofranz, Getty Images / iStockphoto
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here