Armata SUA retrage o parte din echipamentele sale din Siria

0
15

Armata SUA a început să scoată din Siria o parte din echipamentele sale, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat în luna decembrie că va retrage trupele americane din ţara răvăşită de război.

Un oficial american anonim din domeniul apărării a declarat joi pentru AFP că a confirmat scoaterea din Siria a unora dintre echipamentele militare americane. „Din motive de securitate”, totuşi, el a refuzat să ofere informaţii suplimentare.

Transferul echipamentelor este un semnal că Trump îşi onorează promisiunea de a retrage din ţara arabă cei aproximativ 2.000 de soldaţi americani.

Trump a susţinut că grupul jihadist Statul Islamic a fost înfrânt şi, prin urmare, nu mai există niciun motiv ca soldaţii americani să mai rămână în Siria.

Decizia anunţată de Trump a declanşat reacţii mixte atât în SUA cât şi în străinătate, iar secretarul american al Apărării, James Mattis, a demisionat din cauza a ceea ce el a numit a fi divergenţe politice cu Trump.

Totuşi, secretarul de stat american Mike Pompeo a promis că retragerea soldaţilor va avea loc în pofida dezaprobării venite din partea unor oficiali americani şi din partea aliaţilor.

În acelaşi timp, Pompeo a declarat că SUA urmăreşte să expulzeze toţi soldaţii iranieni din Siria.

„Este momentul ca vechile rivalităţi [din Orientul Mijlociu] să înceteze, pentru binele regiunii”, a afirmat Pompeo într-un discurs ţinut joi, în capitala egipteană Cairo, pe tema obiectivelor mai ample ale SUA în Orientul Mijlociu.

În ciuda asigurărilor privind retragerea trupelor americane, până acum nu a fost prezentat niciun termen limită pentru finalizarea acestui plan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here