Albinele pot acum să facă mici "rucsaci" în numele științei

0
18

Articolele de îmbrăcăminte sunt toată furia pentru noi oamenii, oferind tot felul de informații utile despre corpurile noastre și despre împrejurimi. Acum, oamenii de știință de la Universitatea din Washington au dezvoltat un sistem portabil pentru o creatură mult mai mică. Inginerii de la universitate au creat "rucsaci" pentru senzori de bumbac.

După cum probabil ați ghicit, dispozitivele nu oferă niciun fel de informații albinelor în sine, ci, în schimb, pun înapoi datele cercetătorilor în diverse scopuri. Cu baterii reîncărcabile, care durează aproximativ șapte ore, rucsaciele colectează date despre locație, precum și despre temperatură și umiditate. Aceste valori pot fi folosite pentru a picta o imagine a stării de sănătate a plantelor într-o anumită zonă și sunt colectate fără utilizarea roboților.

După cum explică cercetătorii, dronele sunt minunate în colectarea datelor utile despre sănătatea culturilor și altele statistici de mediu, dar ard prin puterea bateriei prea repede pentru a le face viabile. Dar albinele zboară timp de ore și ore și un senzor suficient de mic pentru a fi purtat de o insectă poate colecta pasiv datele, deoarece bug-ul se ocupă de afacerea lui. pot zbura pentru 10 sau 20 de minute înainte de a fi nevoiți să se reîncarce, în timp ce albinele noastre pot colecta date ore întregi ", a declarat Shyam Gollakota, profesor asociat la Universitatea din Washington și co-autor al lucrării. "Am arătat pentru prima dată că este posibil să facem toate aceste calcule și să detectăm folosind insecte în locul dronilor".

Rucsacul însuși cântărește doar 102 miligrame, pe care oamenii de știință spun că este greutatea a șapte cereale uscate orez. Bateriile mici din rucsaci sunt reîncărcate după ce insectele se reîntorc în stup în seara, moment în care se colectează și datele colectate de către senzori.

Echipa spune că datele de acest fel ar putea fi utilizate pentru a ajuta fermierii să urmărească sănătatea din culturile lor, prin a vedea unde albinele călătoresc și în ce momente

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here