Trimiterea astronauților pe Marte este "proastă"

0
18

Unul dintre primii astronauti aflați pe orbita lunii a declarat miercuri că este "prost" să planifice misiunile umane la Bill Anders, care a fost pilotul modulului lunar pentru misiunea Apollo 8 a NASA a declarat pentru BBC Radio 5 Live că trimiterea echipajelor la Planeta Roșie ar fi "aproape ridicolă"

Obiectivele agenției spațiale americane includ trimiterea oamenilor la Marte pentru explorare și studiu științific. imperativ? Ce ne împinge să mergem pe Marte? "Anders, 85, a adăugat :" Nu cred că publicul este interesat. "

Totuși, astronautul pensionar a explicat că este un mare susținător al programelor fără pilot ale NASA pe Marte – "în principal pentru că sunt mult mai ieftine"

InSight-ul Mars Lander de la NASA, care a ajuns la Planeta Roșie la sfârșitul lunii noiembrie a ascultat pentru "marsquakes" "a auzit" vânturile marțiene și a dat înapoi o serie de imagini minunate.

Într-o declarație, NASA a declarat BBC că "conduce o întoarcere durabilă la Lună, ceea ce ne va ajuta să ne pregătim trimite astronauti pe Marte. "

" Asta include și partenerii comerciali și internaționali pentru a extinde prezența omului în spațiu și pentru a readuce noi cunoștințe și oportunități ", se afirma în declarație

Deși Anders făcea parte din echipajul din decembrie 1968 primele nave spațiale echipate pentru a părăsi orbita Pământului, ajunge la Lună și se întoarce, are câteva cuvinte înspăimântătoare pentru ceea ce NASA a devenit în deceniile de după călătoria istorică

"NASA nu a putut ajunge astăzi la lună", a declarat Anders pentru BBC Radio 5 Live. "Sunt atât de osificate … NASA sa transformat într-un program de locuri de muncă … multe dintre centre sunt interesate în principal să rămână ocupate și nu văd sprijinul public, altfel decât primesc muncitorii salariul lor, iar congresmanii lor sunt realeși. "

De altfel, fostul crewmate al lui Anders, Frank Borman, a fost intervievat și în legătură cu agenția spațială." Nu sunt atât de critică față de NASA, cât este Bill, "a spus Borman 5 Live. "Cred cu tarie ca avem nevoie de o explorare robusta a sistemului nostru solar si cred ca omul face parte din aceasta."

Totusi, cand Borman a fost intrebat despre planurile lui SpaceX fondatorul Elon Musk si fondatorul Blue Origins Jeff Bezos a spus că vorbe despre plasarea coloniilor pe Marte este "nonsens"

Anders și Borman au vorbit cu BBC Radio 5 Live ca parte a unui documentar special cu ocazia aniversării a 50 de ani de la misiunea istorică lunară

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here