Programele malware care vizează dispozitivele IoT au crescut cu numai 72% în trimestrul III

0
22

Criminalii cibernetici continuă să dezvolte tactici sofisticate pentru exploatarea victimelor, potrivit unui nou raport al McAfee Labs. O medie de 480 de noi amenințări pe minut a apărut în trimestrul III 2018, probele malware noi crescând cu 53%, se arată în raport.

Atacurile malware se concentrează din ce în ce mai mult pe dispozitivele internetului de obiecte (IoT), care se confruntă cu probleme de securitate . Dispozitivele noi care vizează dispozitivele IoT au crescut cu 72% în T3 și 203% în ultimul an în ansamblu, a constatat raportul. Cryptojacking a crescut de asemenea în popularitate în rândul hackerilor, potrivit raportului: Malware-ul nou coinmining a crescut cu aproape 55% în T3 și peste 4,467% în ultimul an. Malware-ul fără fișiere rămâne, de asemenea, o preocupare de vârf, deoarece malware-ul JavaScript a crescut cu 45% în cel de-al treilea trimestru, în timp ce noul program PowerShell a crescut cu 24%. Politica de răspuns la incidente (Tech Pro Research)

Deși nu mai există un nou atac asupra blocului, atacurile de răscumpărare continuă să dăuneze întreprinderilor, a constatat raportul . GandCrab, una dintre cele mai active familii de ransomware din trimestrul trei, sporește cererea de răscumpărare necesară de la 1.000 dolari la 2.400 dolari, potrivit raportului, deoarece kiturile de exploatare au adăugat suport pentru vulnerabilități și ransomware. Probele noi de răscumpărare au crescut cu 10% în T3, în timp ce probele totale de răscumpărare au crescut cu 45% în ultimul an.

Malware a condus pachetul în termenii vectorilor de atac dezvăluiți, raportul a fost găsit, urmat de deturnarea contului, scurgeri de informații, acces neautorizat și vulnerabilități.

"Criminalii cibernetici sunt dornici să distrugă vulnerabilitățile atât noi, cât și vechi, iar numărul de servicii disponibile acum pe piețele subterane și-a mărit dramatic eficiența", a declarat Christiaan Beek, om de știință de la McAfee, într-un comunicat de presă. "Atâta timp cât răscumpărările sunt plătite, iar atacurile relativ ușoare, cum ar fi campaniile de phishing, sunt de succes, actorii răi vor continua să folosească aceste tehnici."

Pentru sfaturi despre cum să vă protejați dispozitivele IoT pentru întreprinderi, .

  • O mare parte din 480 de atacuri pe minut au apărut în trimestrul III 2018. – McAfee Labs, 2018
  • Noua malware vizând dispozitivele IoT a crescut cu 72% în T3 și 203% anul trecut în ansamblu. – McAfee Labs, 2018

Vezi și

 istock-904483442.jpg

Imagine: iStockphoto / metamorworks
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here