ING Bank Launches Zero-Knowledge Tech for Blockchain Privacy

0
17

ING Bank continuă să coboare în continuare pe calea intimității complexe a blocchain-ului prin lansarea soluției sale Zero-Knowledge Set Membership (ZKSM), anunțată săptămâna aceasta la conferința bancară Sibos.

Creditorul cu sediul în Țările de Jos fusese deja plăcut pentru adaptarea probelor clasice de cunoaștere zero (o modalitate de a dovedi posesia unui secret fără a dezvălui secretul în sine) într-o formă mai simplă pentru a fi folosită în interiorul băncii Dovezi cu privire la zero-cunoștințe .

Dovezile de nivel zero ale cunoștințelor pot dovedi că un număr este într-un anumit interval. De exemplu, un solicitant ipotecar ar putea dovedi că salariul său se află într-un anumit interval, fără a dezvălui cifra exactă. Deoarece astfel de dovezi de gamă sunt computațional mai ușoare decât dovezile obișnuite de cunoaștere zero și se execută mai repede pe un bloc de blocuri.

De asemenea, proiectat pentru a scala pe o arhitectură de tip blockchain, componenta zero-knowledge set (ZKSM) permite validarea datelor alfanumerice într-un set specificat. În practică, aceasta înseamnă trecerea dincolo de numere în alte tipuri de date, cum ar fi demonstrarea dimensiunilor și poziționarea geografică.

De exemplu, într-un cec de know-your-customer (KYC), un utilizator poate fi validat ca parte a un grup (să zicem, un cetățean UE) fără a dezvălui țara exactă în care locuiește. Dacă setul de date format include toate țările din Uniunea Europeană și dacă informațiile private furnizate sunt țara de reședință a unui utilizator, utilizatorul poate dovedi că este cetățean al UE

Din moment ce este deschis, corpul de lucru criptografic pe care îl construiește ING a fost supus evaluării academice de către o persoană similară cu Madars Virza, unul dintre

Annerie Vreugdenhil, șeful inovației bancare en gros la ING, a declarat că lansarea ZKSM într-o capacitate de sursă deschisă este următorul pas în călătoria pentru a afla cum să se ocupe de date și confidențialitate folosind tehnologia distribuită a cărților (DLT).

"La ING, avem norocul să avem unele dintre cele mai bune minți din industrie care lucrează la programul nostru", a spus Vreugdenhil. "Și suntem încântați că soluția noastră de bază este acum gata să fie implementată și testată"

Imaginea mașinii Enigma prin funcția Shutterstock

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here