IBM and Intel’s Brewing Blockchain Tug-of-War

0
29

Atunci când consiliul de administrație al Hyperledger a aprobat un nou proiect al lanțului de aprovizionare la începutul acestei luni, acesta a marcat o plecare semnificativă pentru consorțiul de blocuri cu sursă deschisă.

Lanțul de aprovizionare Sawtooth așa cum se numește provizoriu, rupe un nou teren, deoarece este probabil primul consorțiu care locuiește cu adevărat în stratul aplicației din stiva de software. Acesta este construit pe partea de sus a cadrului Sawtooth pe care Intel la contribuit la Hyperledger.

Înainte de aceasta, Hyperledger și-a limitat munca la straturile inferioare și a evitat proiectarea personalizată a codului aplicației blocchain cu jucători din industrie minte. Acea slujbă a fost lăsată la vânzare vânzătorilor într-o manieră de proprietate – așa cum a făcut IBM în platforma sa de distribuție a hranei acum-live cu plăci de Walmart.

Cu toate acestea, nouă dintre cei 11 membri ai Comitetului Tehnic de Coordonare (TSC) au votat în favoarea noului proiect pe 6 decembrie. Aprobarea Sawtooth Supply Chain ca un proiect la nivel înalt intensifică masiv profilul său și înseamnă că intră în proiectul oficial al Hyperledger ciclul de viață și primește suportul care merge împreună cu acesta (comunicare comunitară, marketing, revizuire de securitate etc.).

Acest lucru sa întâmplat în legătură cu obiecțiile celorlalți doi membri ai TSC, care au pus la îndoială dacă proiectul a aparținut domeniului Hyperledger, a aflat CoinDesk. În special, ambii lucrează la IBM: Arnaud Le Hors, care a fost absent de la vot și Chris Ferris, fostul scaun TSC, care a fost prezent, dar sa abținut.

Din paralel cu lumea blocurilor de întreprinderi, se pare că a izbucnit un război de război, cu IBM și implementarea lui preferată Hyperledger, cunoscută sub numele de Fabric, pe de o parte, și Sawtooth-ul sprijinit de Intel pe alte. Echipa din urmă are, de asemenea, un campion în devenire, sub formă de scaun nou-numit TSC, și deținătorul de plumb Sawtooth, Dan Middleton de la Intel.

Pe lângă realizarea mai multor stiluri la nivelul aplicației, Sawtooth Supply Chain este primul proiect sponsorizat de o companie non-tech, gigantul american alimente Cargill. Ca atare, proiectul lanțului de aprovizionare, care nu a primit încă un nume permanent, va accelera probabil spre o desfășurare mai rapidă decât colegii Hyperledger. Și având în vedere implicarea lui Cargill, acesta este un rival potențial pentru IBM Trust Food. Cu toate acestea, mizele sunt mai mari decât o concurență potențială între platformele axate pe lanțul de aprovizionare care ies din Hyperledger, deoarece tensiunile indică întrebări mai mari în jurul guvernării.

În timp ce IBM susține că punerea lui Hyperledger în imprimat pe un proiect la nivel de aplicație ar putea submina poziția consorțiului ca un jucător neutru, alții au caracterizat rezistența gigantului tehnic la propunere ca o încercare de a înăbuși concurența

. discuții despre software-ul open source ", a declarat James Mitchell, CEO al Bitwise, care a scris cea mai mare parte a codului Sawtooth 1.0 și contribuie la proiectul lanțului de aprovizionare. "Și este structura unei organizații ca Hyperledger în cele din urmă să fie protecționistă în jurul unui set de interese comerciale sau are un set diferit de obiective?"

"Plătirea chiriei"

O modalitate de a privi tensiunile asupra proiectul lanțului de aprovizionare este ca un semn al creșterii Hyperledger dincolo de originea sa ca o organizație dominată de IBM.

Alegând cuvintele cu atenție, scaunul TSC Middleton a spus CoinDesk că o parte din treaba lui este să asigure diversitatea în cadrul Hyperledger și să păstreze acele puncte forte din care blocul își câștigă preeminența.

El a recunoscut că IBM a fost un mare contributor la Hyperledger și la efortul sursă deschisă, la fel ca Intel și multe alte organizații. "Cred că este important ca niciuna dintre aceste organizații să nu submineze legitimitatea de a avea o organizație cu sursă deschisă, în cadrul căreia toți elaborăm coduri în mod transparent. Noi doar vrem să ne asigurăm că avem un echilibru bun între toți contribuabilii ", a spus Middleton.

Mitchell de la Bitwise a fost mai puțin diplomatic, susținând că IBM cu proliferarea timpurie a lui Fabric, a folosit Hyperledger afilierea consorțiului la Fundația Linux) ca o modalitate de a-și comercializa serviciile către întreprinderi – ceea ce el a numit "spălare cu sursă deschisă"

"Vrei să spui o poveste despre cum construiești soluții open source. Dar, acolo unde contează, care este cea mai mare parte a codului aplicației, doriți să vă păstrați dreptul de proprietate asupra proprietății intelectuale și să puteți monetiza soluția la acel nivel ", a declarat Mitchell despre strategia de blocare a IBM până în prezent.

"Cred că oamenii sunt pricepi la acest lucru; ei realizeaza ca nu doresc sa plateasca chirie unui furnizor de tehnologii mari pentru urmatoarele doua decenii pe aceste solutii ", a adaugat el.

Michell a avertizat ca blocul poate reprezenta o forma si mai agresiva de blocare în comparație cu licența anterioară de licențiere pentru întreprinderi, odată ce o industrie adoptă o anumită lingua franca a modului în care se tranzacționează

"Pe baza conversațiilor pe care le-am avut cu partenerii din industrie cu care lucrăm, precum Cargill și alții, trebuie să dețină aceste soluții ", mai degrabă decât vânzătorii, a spus Mitchell.

Aceasta ar putea lua forma unei proprietăți partajate și partajate între acele părți, a spus el sau, mai bine, software-ul open source pe care aceste industrii îl construiesc, contribuie și împărtășește.

Exprimându-și preocupările legate de extinderea domeniului de aplicare al Hyperledger pentru a promova proiectul lanțului de aprovizionare Sawtooth, Ferris IBM a spus că aceasta este viziunea lui personală și nu o chestiune legată de IBM.

El le-a spus lui CoinDesk:

"Când am creat inițial Hyperledger, am spus că nu vom merge în spațiul de aplicații. Și am făcut acest lucru pentru un motiv, pentru că vrem ca oamenii să ia cadrele pe care le construim și să le folosim. Nu am vrut să fim percepuți ca o competiție pentru cineva care încearcă în mod legitim să construiască o soluție în jurul lanțului de aprovizionare. "

Ferris a adăugat că componentele construite în noul lanț de aprovizionare sunt" destul de specifice "pentru Sawtooth right acum. Acest lucru îl privește, pentru că, în conformitate cu orientările Consiliului de conducere al Hyperledger, proiectele de unelte de nivel înalt trebuie, de asemenea, să fie considerate a sprijini mai multe cadre decât să se concentreze prea mult pe una.

Mai degrabă decât să fie ridicat la un proiect de nivel superior, Sawtooth Supply Chain, în opinia sa, ar fi trebuit să fie plasat în laboratoarele Hyperledger. Aici sunt plasate proiectele considerate prea devreme pentru aprobarea TSC pentru incubație, cum ar fi codul eșantionului din hackathon sau proiectele de cercetare. Dacă un proiect Labs dorește să intre în incubație și să devină un proiect formal, o propunere de proiect trebuie depusă pentru examinarea TSC.

Referindu-se la ideea lui Middleton referitoare la necesitatea unei mai mari diversități în cadrul companiei Hyperledger, Ferris a spus că acest lucru a fost abordat, în special în ultimul an, pentru că mulți dezvoltatori dintr-o serie de organizații s-au alăturat comunității. IBM reprezintă acum aproximativ 30% din totalul contribuțiilor, a spus el.

"În Fabric, suntem în jur de 40% din total. Vreau să zic, era de 100%. Deci, numărul este constant coborât. Da, IBM este foarte dedicat succesului companiei Hyperledger. Dar, in acelasi timp, incercam si sa nu fim aroganti in aceasta investitie ", a declarat Ferris.

Gari Singh, un inginer si inginer de la IBM, a adaugat ca in timp ce poate fi frustrator sa auda cat de mult IBM are făcut cu Fabric, lipsa de contribuții din partea altor jucători din industria mare este frustrată. "

" Deci, te uiți la Oracle rulează Fabric; Amazon și noul lor serviciu de blocare gestionat ia de fapt mostrele Fabric și îl folosește, dar nu contribuie înapoi. Există contribuții care vin, dar vin de la start-up-uri – de fapt, am vrea să le vedem de la băieții mari ", a spus Singh

True Blue

În altă parte la Forumul Hyperledger de săptămâna trecută din Basel, Elveția, unii membri importanți ai comunității au profitat de această ocazie pentru a-și arăta respectul față de IBM.

Casey Kuhlman, directorul executiv al Monax, a declarat că proiectul lanțului de aprovizionare Sawtooth a fost adus sub auspiciile lui Hyperledger vorbind de la sine; în ciuda îndoielilor, IBM în cele din urmă nu a stat în proiect, a spus el, adăugând că, în opinia sa, Big Blue sa comportat ca un "membru foarte rezonabil al comunității".

"Acțiunile lor au fost, în opinia mea, foarte în mod rezonabil de auto-servire ", a spus Kuhlman. "Pentru că, la sfârșitul zilei, suntem cu toții întreprinderi și toți încercăm să facem bani. Suntem cu toții interesați de sine. Ar trebui să fie. "

Regizorul Hyperledger, Brian Behlendorf, a spus că, în timp ce evoluția se întâmplă în cadrul organizației, accentul se îndreaptă în continuare spre lucruri care pot fi aplicabile în general

" Nu va fi doar soluționarea nevoilor lui Cargill pentru un corp reutilizabil de cod sau șablon sau rețetă sau altceva pentru un număr mare de cazuri de utilizare ", a spus Behlendorf.

Vorbind de succesul primului forum global al companiei Hyperledger, care a văzut sute de firme dintr-o gamă largă de industrii, coboară la Basel timp de patru zile de discuții și ateliere de lucru, Behlendorf dorea, de asemenea, să plătească respectul față de IBM, 19659032] "Noi n-ar fi absolut aici dacă nu ar fi pentru ei."

Dan Dan Middleton la Intel Hyperledger Global Forum imagine prin Ian Allison pentru CoinDesk

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here