Facebook urmărește locația dvs., chiar dacă credeți că ați renunțat

0
24

Dacă ați simțit vreodată că Facebook știe întotdeauna unde ați fost, în ciuda ajustării setărilor din aplicațiile mobile, pentru a opri accesarea aplicației la locația dvs., atunci nu sunteți singurul. Facebook într-adevăr urmărește locația dvs. când utilizați aplicațiile sale și totul este făcut pentru a difuza anunțuri direcționate către utilizatori. Chiar și fără acces la datele dvs. de locație exacte de pe telefonul smartphone, Facebook folosește informații din obiceiurile dvs. de navigare, inclusiv adresa IP, rețeaua Wi-Fi și Bluetooth, pentru a vă identifica locația și pentru a plasa anunțuri relevante în aplicațiile sale. Și totul se întâmplă pe măsură ce Facebook continuă să ofere utilizatorilor impresia că pot controla dacă împărtășesc datele de localizare cu Facebook.

Universitatea din California de Sud, profesor de informatică Aleksandra Korolova a explicat cum face Facebook pe Mediu. Chiar dacă setarea Serviciilor de localizare a fost transformată în "Niciodată" în aplicația Facebook pentru iPhone, iar Istoricul locațiilor a fost șters și dezactivat, Facebook a afișat în continuare anunțuri Korolova care se potriveau cu locația acesteia.

Mai mult, am observat că ori de câte ori călătoresc de muncă sau de plăcere, Facebook continuă să urmărească locația mea și să o folosească pentru a face publicitate: o excursie la Glacier National Park a dus la un anunț pentru activități în Whitefish, Montana, o excursie la Cambridge, MA – într-un anunț pentru o afacere acolo, și o vizită la Herzeliya, Israel – într-un anunț pentru o afacere acolo

Ea declară că Facebook nu poate obține informații despre ea din alte interacțiuni cu Facebook sau alte aplicații, cum ar fi WhatsApp, Instagram sau Facebook Messenger. Urmărirea locației este dezactivată pentru toate anunțurile și nu împărtășește fotografiile cu date despre locație pe Facebook.

Raportul explică faptul că Facebook nu este cu adevărat prezent în ceea ce privește urmărirea locației și nici nu dorește să ofere utilizatorilor controale care să împiedice rețeaua socială să utilizeze adrese IP sau Wi-Fi

Unii oameni pot argumenta că este vorba despre o procedură standard de operare pentru companiile care oferă servicii online pentru "gratuit", anunțurile afișând în fundal tot ceea ce faceți. Și Facebook trebuie să facă bani pentru a continua să ofere serviciile sale. De asemenea, mulți utilizatori de internet nu au nici o problemă în ceea ce privește transmiterea de către Google a datelor despre locația lor pentru anunțuri. Dar pot exista cazuri în care oamenii ar putea abuza de această caracteristică, deoarece Facebook permite direcționarea anunțurilor către o zonă geografică foarte mică. Profesorul de asemenea oferă următorul exemplu:

Aceasta înseamnă că oricine din lume poate crea o campanie de anunțuri pentru a ajunge la persoanele care au vizitat recent o anumită locație, cum ar fi un loc de închinare sau o clinică de avort. Și din moment ce indivizii nu pot opri în mod semnificativ Facebook să-și deducă sau să folosească locația pentru publicitate, ei nu pot, de asemenea, să evite astfel de anunțuri. Imaginați-vă deschiderea Facebook în timpul vizitei la o clinică de avort pentru a comunica cu prietenii pentru a vă ajuta într-o decizie dificilă și, în schimb, a vedea o campanie de anunțuri pentru haine drăguțe pentru copii create de oricine dorește să vizeze femeile care iau această decizie dificilă

să își schimbe politicile de urmărire a locației pentru a le oferi utilizatorilor controlul asupra datelor pe care aleg să le împărtășească în viitor, dacă dorește. Sau parlamentarii de pe anumite piețe îl pot forța să abordeze aceste probleme. Dar dacă sunteți îngrijorat de faptul că Facebook vă urmărește locația, singurul lucru pe care îl puteți face chiar acum este să eliminați toate aplicațiile Facebook de pe telefonul dvs. și să nu îl folosiți cu totul. Desigur, aceasta nu este neapărat o opțiune viabilă pentru anumite aplicații, în special aplicații de chat precum WhatsApp și Instagram. Acesta din urmă afișează deja anunțuri, în timp ce primul va oferi publicitate utilizatorilor anul viitor.

Facebook a confirmat Gizmodo că urmărește utilizatorii prin colectarea adreselor IP, precum și datele de la check-in-uri și alte conţinut. Utilizatorii nu pot dezactiva caracteristica:

Facebook nu utilizează date WiFi pentru a determina locația pentru anunțuri dacă aveți opțiunea Locație dezactivată. Noi folosim IP și alte informații, cum ar fi check-in-urile și orașul curent din profilul tău. Explicăm acest lucru oamenilor, inclusiv în site-ul nostru și pe site-ul Despre anunțurile Facebook

Nu există posibilitatea ca utilizatorii să renunțe la utilizarea locației pentru anunțuri . Utilizăm locația la nivel de oraș și zip pe care o colectăm din adrese IP și alte informații, cum ar fi check-in-urile și orașul curent din profilul dvs., pentru a ne asigura că oferim oamenilor un serviciu bun – de a vă asigura că văd Facebook în limba corectă, asigurați-vă că sunt afișate evenimente în apropiere și anunțuri pentru companiile care le sunt locale.

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here