Expansiunea inteligenței artificiale expune gap gapping gender

0
16

Provocările de a face industria tehnologiei un loc mai primitor pentru femei sunt numeroase, în special în domeniul în plină expansiune al inteligenței artificiale.

Pentru a obține un sentiment cât de monumentală este o sarcină a comunității tehnologice, nu mai căutați colectarea marquee pentru oamenii de știință de top ai AI. Pregătirile pentru evenimentul din acest an au atras controverse nu numai pentru că nu au fost destui vorbitori de sex feminin sau autori de studiu

Cea mai mare dezbatere a fost asupra numelui conferinței

Conferința și workshopul anual privind sistemele de procesare a informațiilor neuronale, NIPS, devenise un simbol punchline despre cât de rău este dezechilibrul de gen pentru inteligența artificială. Mii de cercetători AI s-au convocat săptămâna trecută la Montreal sub un banner ușor modificat – NeurIPS – dar cu multe din aceleași probleme încă sub suprafață.

Provocarea AI reflectă o lipsă mai mare a diversității în industria tehnologică. La marile companii de tehnologie, femeile reprezintă 20% sau mai puține dintre rolurile de inginerie și de calcul. Prin unele conturi, dezechilibrul de gen al AI este și mai rău: O estimare a incubatorului de pornire Elementul AI arată că femeile reprezintă doar 13% din forța de muncă AI din SUA

Provocarea are repercusiuni mult dincolo de recrutarea în carieră. Inteligența artificială și o disciplină de auto-formare, cunoscută sub numele de învățare prin mașină, pot imita prejudecățile creatorilor lor umani, pe măsură ce își fac drumul către produsele de consum și viața de zi cu zi

"Cu cât avem mai multă diversitate în procesul de învățare mecanică, pentru a crea produse care nu discriminează ", a declarat Hanna Wallach, cercetător Microsoft, care este președinta programului de conferință și co-fondator al unui eveniment asociat pentru femei în domeniul învățării în mașină

Sistemele AI caută modele în uri mari de date – cum ar fi ceea ce spunem asistenților noștri vocali sau ce imagini afișăm pe social media. Aceste sisteme pot împărtăși aceleași prejudecăți de gen sau rasiale găsite acolo.

Astfel de erori au atras din ce în ce mai mult atenția. Un robot de la Microsoft, care nu a făcut nimic, a spus observații sexiste și rasiste. O aplicație Google pentru a se potrivi cu egoiștii la operele celebre ale artei occidentale în cea mai mare parte a dat lumină multor non-albi în aceleași figuri exotisate. Într-un alt exemplu, un studiu care privea câteva sisteme proeminente de AI pentru recunoașterea fețelor a arătat că s-au comportat mult mai bine pe bărbații cu piele mai ușoară decât femeile cu pielea întunecată

În acest an, Google testează o caracteristică de e-mail concepută pentru a prezice ceea ce vrea cineva a scris dovezi că algoritmii ei făcuseră ipoteze părtinitoare – referindu-se, de exemplu, la o asistentă medicală ca la "ea" și la un inginer ca la "el". Compania a declarat că a eliminat toate pronumele de gen înainte de a lansa această facilitate în luna mai.

În timp ce un număr din ce în ce mai mare de cercetători și designeri de produse acordă o atenție deosebită soluționării acestor probleme, Wallach a spus că nu a ajutat la un nume "off-putting", marring o adunare importantă pentru schimbul de noi cercetări și recrutarea de noi oameni.

Conferința datează din 1986, iar numele nu a ridicat atâtea sprancene pentru primele sale decenii, mai ales cu mai puține femei care lucrează în tehnologie

. eadcount și reputația publică a explodat în ultimii ani, porecla a devenit din ce în ce jenant. "Această schimbare de nume a deschis atât de multe dintre problemele cu care se confruntă femeile și minoritățile în domeniul tehnologiei", a spus participantul de lungă durată a conferinței Animashree Anandkumar, care conduce cercetarea de învățare a mașinilor de la chipmaker Nvidia.

Cabinele de pornire au tricourile de tip hawked și alte freebies promoționale cu sloganuri sexistice care riffing acronimul. Conotațiile au devenit mai problematice, deoarece conferința a atras giganți corporativi ca Google, Amazon, Microsoft și Facebook ca sponsori și participanți – și a încercat să promoveze mai multe femei și alte grupuri slab reprezentate în rândurile sale.

Liderii conferinței au recunoscut în acest an "incidente de insensibilitate la conferințe anterioare "și au emis reguli mai stricte care interzice hărțuirea, hărțuirea și îmbrăcămintea sexuală și activitățile.

Dar s-au opus schimbării numelui încă din octombrie, când au lansat un sondaj de peste 2.000 de participanți – Cu acesta. Acest lucru a condus Anandkumar să înceapă un Twitter hashtag pentru a intensifica presiunea.

Katherine Heller, profesor la Duke și cercetător Google care ajută să conducă un nou comitet de conferințe privind diversitatea și incluziunea, a spus că a ajutat și câțiva lideri ai industriei să cântărească Șeful Google AI Jeff Dean, de exemplu, a scris pe tweet că "suficienți oameni sunt convinși să nu se simtă confortabil de numele actual".

Consiliul de conferințe sa răzgândit și a anunțat pe 16 noiembrie că noul acronim ar fi NeurIPS. Acesta a îndemnat participanții să-l respecte și să se întoarcă la focalizare pe "știință și idei".

Organizatorii au mutat conferința pe un nou site web, au tipărit noi semne și broșuri și au angajat o companie de branding pentru a crea un nou logo, nu este complet. În același timp, a oferit mai multe facilități – cum ar fi îngrijirea copiilor – și mai multe panouri dedicate abordării prejudecății și incluziunii – atât în ​​industrie, cât și în tehnologia pe care o creează.

Schimbările i-au determinat pe Anandkumar să tweet că a experimentat " de apartenență "pentru prima dată în anii. "Heather Ames Versace, care a criticat consiliul de administrație pentru a fi" surdul de ton ", a declarat că rebrandingul va contribui la schimbarea percepției lumii asupra industriei tehnologice și la încurajarea acesteia. tinere femei să se alăture ei. Versace, co-fondator al start-up-ului AI Neurala, a spus că, în ciuda îmbunătățirilor, trebuie făcute mai multe eforturi pentru a face AI să reflecte societatea, nu doar grupul mic de oameni care lucrează la ea

"Cu AI, crearea de tehnologii care să învețe și să ia decizii în lumea reală ", a spus Versace. "Trebuie să ne asigurăm că reprezintă un set divers de opinii"

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here