Ello Musk a fost prezentat în cele din urmă la plimbări cu teste în Los Angeles

0
26

Marți seara, acțiunea lui Hyonloop de la Elon Musk Compania Boring a dezvăluit primul tunel de transport subteran în Los Angeles, invitând reporterii și oaspeții să facă primele călătorii, AP a raportat . după ce directorul executiv al Tesla, SpaceX și compania The Boring l-au împins săptămânal.

Călăreții au urcat pe un model Tesla S la o stație într-un cartier rezidențial, iar mașina a intrat într-un lift fără perete, care a dus-o în subteran la tunel. Masina a intrat într-o pistă, și a călătorit la o viteză demo de 40 mph, deși Musk a spus că viitorul sistem va permite viteze de până la 150 mph. Primele plimbari au fost bruste, a raportat AP, oferind un rau de miscare reporter. Dar Musk a spus că viitorul sistem va fi "neted ca sticla", și că această versiune este doar un prototip și a fugit în probleme cu constrângeri de timp.

Sistemul hiperloop este conceput pentru a reduce traficul, care este "ca acidul pe suflet", a spus Musk la eveniment.

Musk a explicat, de asemenea, cum ar putea funcționa sistemul pe scară mai largă, a raportat AP. Autovehiculele electrice autonome echipate cu roți speciale pot fi coborâte în tuneluri prin intermediul ascensorului și atașate pe pistă, permițând mașinii să se miște foarte repede.

"Este mult mai mult ca o autostradă subterană decât un metrou", a spus Musk la eveniment.

Acest test-pilot ar putea avea un impact masiv asupra viitorului transportului, a declarat Georg Josi, un inginer structural care se specializează în infrastructura de tunel, pod și feroviar la firma de design Dialog. adoptată de utilizatori, am putut vedea o accelerare rapidă în următorii cinci ani ", a spus Josi. Cheia adoptării pe scară largă va fi abordarea tuturor preocupărilor legate de siguranță și asigurarea sprijinului financiar și politic, a adăugat el.

Multe țări au proiectat și construit sisteme complexe pentru a atenua accidentele, a spus Josi. Nu există niciun motiv pentru care hiperlopele nu ar putea fi proiectate și construite pentru a atinge aceleași standarde de siguranță ca și alte forme de călătorie folosite astăzi, a adăugat el.

"Când luăm în considerare dimensiunea și scara la care funcționează trenurile de zbor la nivel global sau de mare viteză din Europa și Asia, hyperloopul poate concura fără probleme", a spus Josi. "Dacă o serie de păstăi pot să dețină o capacitate similară cu cea a unui tren de mare viteză și să ruleze la intervale coerente, serviciul este viabil".

Un alt aspect important pentru adopție va fi energia: energia necesară pentru a muta sistemul ar fi substanțial mai mică decât cea necesară pentru a deplasa vehiculele pe care le folosim astăzi, a spus Josi. In mod ideal, sistemul va folosi energia regenerabila, a adaugat el, dar proiectele de hyperloop ar putea avea un moment mai usor sa vina in ziua de azi daca incorporeaza surse vechi de energie.

Pentru ca un hyperloop de suprafata sa devina o forma comuna de transport, companiile vor trebui sa navigheze in zonarea mediului si sa construiasca in zone urbane dense, a spus Josi. În timp ce un hiperloop subteran ar fi mult mai plăcut vizual, ar fi mult mai costisitor și ar fi fost încă supus reacțiilor ecologice, a adăugat el.

Dincolo de aspectul și finanțarea, "oamenii vor fi reticenți în adoptarea oricărei noi tehnologii dacă se simt nesigure, inconfortabili sau procesul este ineficient, deci acestea sunt principalele considerente", a spus Josi.

Un număr de companii încearcă acum să aducă la viață conceptul Hyperloop, originar de Musk. Acestea includ Virgin Hyperloop One, care a lovit un nou record de viteză de 240 mph în decembrie 2017. SEE: Politica de călătorie și de afaceri (Tech Pro Research) 19659017] În luna mai, Musk și-a demonstrat mai întâi conceptul de "buclă", un "sistem de transport personalizat de masă", care poate transporta 16 persoane și călătorește la 150 de mile pe oră în tuneluri subterane, site-ul sora CNET .

Buclă ar implica sute de stații mici într-un oraș de dimensiunea unui loc de parcare singur sau dublu, mai degrabă decât câteva stații mari, pentru a preveni traficul, a spus Musk.

Dacă călătoria prin Hyperloop devine o realitate, rutele sale ar putea reduce în mod radical timpul și costurile pentru oameni de afaceri și alți călători să ajungă de la oraș la oraș, iar costurile acestei călătorii ar fi de numai 1 USD pe pasager. De exemplu, rutele includ 30 de minute de la San Francisco la Los Angeles, 50 de minute de la Londra la Edinburgh, opt minute de la Helsinki la Tallinn și 55 de minute de la Melbourne la Sydney, potrivit lui Nick Heath, TechRepublic [19459004AcestlucruarfiunavantajmajorpentrucălătoriideafacericareseocupăcelmaimultdetimpuldecălătoriedeeficiențășidecostulșiflexibilitateadeaajungeîndestinațiileloraspusJosi

"Dacă hiperloopul se face chiar cu standarde de siguranță și standarde operaționale rafinate care abordează preocupările politice și tehnice, oamenii o vor percepe ca ceva între un tren și un avion", a spus Josi. "Spre deosebire de un avion, hyperloop-ul ar putea să se integreze cu ușurință în alte moduri de transport pe teren și să necesite mai puțină infrastructură în destinațiile sale. Fără îndoială, hiperloopul făcut corect ne-ar permite să conectăm orașele, centrele și oamenii în masă mai mult mai eficient decât oricare dintre mijloacele de transport de astăzi ".

Compania urbană, colectivă sau privată, care își propune propunerea cu cel mai bun marketing care abordează toate preocupările potențiale și care poate obține un buy-in financiar și politic, va câștiga cu hiperlope, a spus Josi.

De asemenea, vezi

 download-1.jpg

Image: Compania care fortează
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here