De ce directorul datelor de marketing va fi cel mai tare nou rol al anului 2019

0
13

Inteligența artificială (AI) este pregătită să revoluționeze aproape fiecare industrie și a început deja să transforme lumea de marketing, potrivit unui raport de luni de la IBM Watson Marketing. Începând cu anul 2019, organizațiile de comerț cu amănuntul și agențiile digitale reimagină funcția de marketing, determinată de o nevoie tot mai mare de structurare a datelor pentru a permite luarea deciziilor în timp real, poate fi luată în considerare în timp real. "

a căror influență a afectat profund toate aspectele marketingului, dar suntem în acel moment ", a declarat Sylvia Vaquer, co-fondator și director de creație al SocioFabrica. "Această transformare alimentată de conexiunile inferențiale alimentate de AI oferă o oportunitate rară de a reangaja întreaga" casă de marketing ", dar este esențial să avem cunoștințe practice pentru a profita de ea." SEE: Descrierea postului:

Creșterea masivă a informațiilor va duce la creșterea numărului de directori de date de marketing și a altor roluri de marketing legate de date în cadrul organizațiilor de vârf în 2019, în conformitate cu raport. Aceste roluri dedicate vor stabili și conduce conexiunile umane și mașinile / sistemele din cadrul companiei. Acești profesioniști vor colabora cu furnizorii de tehnologie și echipele interne de integrare a datelor, precum și vor crea procese, reguli și proceduri pentru a se asigura că datele critice sunt colectate și integrate într-o platformă de date pentru clienți (CDP).

Datele au fost o piesă fundamentală a puzzle-ului pentru marketingul de succes, ajutând la avansarea segmentării clienților, a personalizării și a mesageriei relevante către clienți și perspective. Cresterea instrumentelor de marketing bazate pe AI a facut managementul si integrarea datelor critice pentru organizatiile de marketing, raportul a notat, 61% dintre directori indicand faptul ca invatarea mecanica si AI reprezinta cea mai importanta initiativa de date a companiilor pentru anul 2019. Sondaj MemSQL .

Alte roluri noi pe care creșterea datelor și AI în marketing le vor permite includ integrarea datelor și arhitecții de date de marketing, a prezis raportul. Acești profesioniști vor ajuta organizațiile să utilizeze instrumente de inteligență și de învățare pe mașină, deoarece analizează datele și comportamentul clienților, fac recomandări și previziuni și devin mai inteligenți în timp.

Odată cu aceste noi roluri, profesioniștii în marketing vor căuta soluții deschise și ușor de integrat prin API-uri și conectori pre-construiți, se spune în raport. "Companiile în care marketingul se luptă să colaboreze cu IT-ul, suportul pentru clienți și comerțul electronic și să integreze date relevante pe canale, funcții și sisteme vor limita în mod esențial sistemele lor de marketing AI să facă decizii și recomandări exacte sau fiabile".

Cea mai mare parte a liderilor de tehnologie:

  • Creșterea AI în marketing a determinat multe organizații de cartelă să își reimagine departamentele. – IBM Watson Marketing, 2018
  • Companiile vor începe să angajeze directorul de date de marketing și alți profesioniști în domeniul marketingului în 2019. – IBM Watson Marketing, 2018

Vezi și

 istock-963142922.jpg

Imagine: iStockphoto / NicoElNino
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here