Cum să învingi blocul scriitorului când faci o revizuire de sine

0
19

Sfârșitul anului calendaristic înseamnă că revizuirile de performanță se află la orizont. Așa cum mulți oameni cred că recenziile despre performanțe pot fi dureroase, insultătoare sau doar o pierdere de timp, aceasta este o dovadă că recenziile multor organizații nu se desfășoară într-o manieră productivă sau de ajutor

La un nivel logistic , evaluările performanței sunt esențiale pentru acordarea de promoții și bonusuri. "Realitatea este că aveți nevoie de acele informații pentru a aloca recompense și promoții. Trebuie să puteți crea o măsură obiectivă de performanță și de contribuție pentru a determina cine urmează să se promoveze, cine va primi rambursări, toate aceste tipuri de lucruri ", a declarat Brian Kropp, vicepreședinte al grupului Gartner. "Nu doriți să aveți o situație în care aceste decizii sunt luate exclusiv la discreția managerilor"

SEE: Politica de revizuire a performanței angajaților (Tech Pro Research) [19659002] Deși deciziile monetare sunt un motor major al revizuirilor de performanță, ele nu sunt singurele. Punctul unei revizuiri a performanței nu este de a scrupula angajații sau de a le face să se simtă ca și cum ar fi în biroul principalului; Scopul este să-i ajuți să se îmbunătățească, a spus Kropp

"Trebuie să te asiguri că nu folosești [performance reviews] ca o metodă de a bate oamenii în legătură cu toate lucrurile pe care le-au greșit. oferă feedback sincer despre ceea ce nu funcționează ", a spus Kropp. "Dar echilibrați-vă cu modalitățile prin care persoana respectivă se poate îmbunătăți și cu căile prin care puteți să-i antrenați pe acea persoană să fie mai bună data viitoare când apar probleme similare"

. Totuși, acest feedback este util doar dacă angajatul își desfășoară activitatea și o parte. Cele mai multe procese de revizuire a performanțelor încep cu o autoevaluare a angajatului – o reflecție onestă asupra performanței lor în ultimul an. Dacă angajații nu sunt cinstiți cu ei înșiși, atunci nu vor avea o mentalitate bună pentru a primi feedback sincer de la supraveghetorii lor.

Când participă la o autoevaluare, poate fi ușor să te blochezi pe mai multe porțiuni. După un an întreg, angajații ar putea avea probleme în a-și aminti exemple concrete de succes sau de eșec, de exemplu.

Cum să obțineți unstuck

Când faceți o revizuire de sine, valorile și datele sunt întotdeauna un bun punct de plecare, Westfall, Sr., senior analyst HR pentru Capterra. "Aici tehnologia poate fi benefică", a spus Westfall. "Pe lângă vechile e-mailuri sau metricile de performanță, lucrătorii pot, de asemenea, să revadă laudele pe care le-au primit de la alții într-o platformă de recunoaștere a angajaților de exemplu, pentru a le oferi idei. "

Odată ce un angajat se îndepărtează de la auto-reflecție la revizuirea reală, ei trebuie să rămână calm și obișnuiți atunci când discută despre propria lor performanță, probabil folosind anecdote pentru a afișa anumite comportamente sau practici, a spus Westfall. întregul an a trecut, însă, poate fi dificil pentru angajați să-și amintească anumite situații sau situații. Kropp a oferit următoarele trucuri pe care angajații le pot folosi pe parcursul întregului an pentru a-și face revizuirile performanțelor mult mai netede. "În timp ce treceți peste cursul anului, la fiecare două săptămâni sau o dată sau o săptămână, petreceți doar cinci până la 10 minute și scrieți ce ați făcut sau ați realizat în săptămâna anterioară sau în două săptămâni sau în orice perioadă de timp care ar putea fi ", a spus Kropp. "Când încerci să te relaxezi și să reflectezi la ce sa întâmplat opt, acum 10 luni, amintirile noastre ca ființe umane nu sunt destul de bune pentru a ne aminti cu adevărat toate lucrurile. Dar avem acces la atât de multă tehnologie și acele tipuri de lucruri pe care le poți lăsa doar pentru tine. "

De exemplu, poți să folosești aplicația Notes de pe telefon pentru a-ți scrie câteva note în timpul venirii de vineri despre ceea ce ai realizat săptămâna aceasta, a spus Kropp. "Atunci când îți scrieți auto-revizuirile anul viitor și comparându-ți performanța cu KPI-urile tale sau cu orice limbă pe care le-ai putea folosi pe plan intern, poți să te întorci pe acel document și ai scris totul", a adăugat el . "Apoi este doar alegerea și alegerea a ceea ce trebuie pus, mai degrabă decât încercarea de a vă aminti totul."

El a sugerat, de asemenea, să vă întoarceți la calendarul de lucru. Indiferent dacă organizația dvs. utilizează Google Calendar sau dacă utilizați un planificator fizic, uitați la evenimente și întâlniri din trecut, vă puteți memora memoria cu privire la realizările și provocările dvs.

"Întoarceți-vă și uitați-vă la diferitele persoane pe care le-ați întâlnit de-a lungul cursului a anului. Asta îți va aduce o reamintire foarte bună a lucrurilor pe care lucrai și apoi dacă îți poți aminti lucrurile pe care lucrai, e doar o hip, o săriți și săriți de acolo la ceea ce ați făcut de fapt , A spus Kropp. "Așa puteți să vă amintiți despre felul de lucruri pentru a vă scrie recenzia dvs."

Consultați acest articol TechRepublic pentru mai multe sfaturi despre cum să vă pregătiți cel mai bine pentru revizuirea performanței la sfârșitul anului. 19659018] Briefing Executive Briefing

Descoperiți secretele succesului în conducerea IT cu aceste sfaturi despre managementul proiectelor, bugetele și rezolvarea problemelor de zi cu zi.
                            Livrate marțea și joia
                        Înscrieți-vă astăzi
                        

Vezi și

Imagine: bernardbodo / iStockphoto
                                        

Source link