Au fost expuse fotografiile dvs. private din cauza erorilor de securitate Facebook?

0
12

Într-un alt incident de securitate, vineri, Facebook a dezvăluit că un bug în unul dintre API-urile sale a expus fotografii private de aproape 6,8 milioane de utilizatori . Conectați-vă și acordați permisiunea aplicațiilor terță parte de a accesa fotografiile. În mod obișnuit, atunci când un utilizator de pe Facebook dă permisiunea unei aplicații de a accesa fotografiile, accesul la acele imagini pe care utilizatorul le distribuie pe cronologie este permisă. Însă bug-ul a dat dezvoltatorilor de aplicații terță parte acces la un set mai larg de fotografii, inclusiv pe cele partajate pe Marketplace și pe Facebook Stories, precum și pe cele pe care le-a încărcat un utilizator pe Facebook, dar au ales să nu posteze. Politica de detectare a intruziunilor (Tech Pro Research)

În timp ce Facebook a declarat că a rezolvat problema, unele dintre aceste aplicații ar fi putut avea acces la acest set larg de fotografii pentru 12 zile, între 13 și 25 septembrie 2018. Problema a afectat până la 6,8 milioane de utilizatori și până la 1.500 de aplicații construite de 876 de dezvoltatori în funcție de Facebook

Facebook a declarat că va informa utilizatorii fotografiile au fost afectate de bug-ul, inclusiv cei care au instalat oricare dintre cele 1.500 de aplicații și au dat acestor aplicații permisiunea de a accesa fotografiile. Utilizatorii vor avea apoi opțiunea de a dezinstala aceste aplicații dacă doresc. De asemenea, utilizatorii ar trebui să verifice permisiunile de fotografie pentru toate celelalte aplicații, recomandă Facebook.

Dacă nu ați primit nicio notificare, dar doriți să aflați dacă ați fost afectat de eroare, puteți accesa această pagină de ajutor în timp ce sunteți conectat (ă) la Facebook în browserul dvs. Dacă vreuna dintre aplicațiile dvs. a fost afectată, acestea vor apărea aici și puteți decide dacă doriți să păstrați aplicațiile sau să modificați permisiunile.

Tocurile mari pentru liderii de tehnologie:

  • Un bug API pentru Facebook a expus potențial fotografiile private de până la 6,8 milioane de utilizatori dezvoltatorilor terți.
  • Utilizatorii pot accesa o pagină de ajutor Facebook pentru a determina dacă vreuna dintre aplicațiile lor a fost afectată.

De asemenea, vezi

 facebook-photo-api-bug-notice.jpg

Imagine: Facebook
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here