Această fotografie de 195 de gigapixeli este atât de mare încât puteți să vă apropiați și să vedeți chipurile oamenilor

0
23

Camerele inteligente au ajuns atât de bine încât ne străduim să găsim un motiv pentru a investi într-un punct și trage, dar există încă progrese majore care se fac în tehnologia camerei, care sunt cu ani lumină înainte de tot ce se poate potrivi în buzunar . Un nou exemplu panoramic al tehnologiei Jingkun din China (numindu-se "Big Pixel") este un exemplu extraordinar și dimensiunile sale sunt atât de clare încât ați putea petrece zile să priviți la ea

Fotografia, luată de sus Turnul Oriental Pearl din Shanghai, prezintă peisajul înconjurător în detalii uimitoare. Din punctul dvs. de vedere virtual, multe povești deasupra solului, puteți mări până când puteți citi plăcuțele de înmatriculare pe mașini și fețele zâmbitoare la fața locului vă salut reciproc pe trotuar.

Imaginea însăși este prea mare pentru a posta aici, dar puteți vizita site-ul web al companiei și folosiți instrumentul lor online pentru a vă bucura de ea. Este un fel de vânătoare de comori și puteți pierde cu ușurință un timp serios doar încercând să găsiți lucruri noi și interesante de verificat. Cu toate acestea, un pic de avertisment: site-ul Jingkun a fost confruntat cu un timp de nefuncționare, deoarece imaginea a fost postat (probabil datorită loturilor și o mulțime de vizitatori), astfel încât, dacă link-ul duce la un impas, încercați din nou mai târziu

cât de mare este imaginea? Este suficient de mare ca cifrele să fie greu de înțeles. Luați în considerare camera dvs. medie de smartphone, care este în jur de 12 megapixeli, dați sau luați câteva, în funcție de modelul care vă aparține. Durează niște fotografii destul de clare, nu? Ei bine, această imagine a Shanghai este de 195 de gigapixeli. Un megapixel este egal cu un milion de pixeli, în timp ce un gigapixel este egal cu un miliard de pixeli … și vorbim despre 195 de gigapixeli în această imagine particulară.

Este o vedere remarcabilă, dar este și oarecum înfricoșătoare. Pe măsură ce tehnologia camerei atinge repere incredibile, cum ar fi aceasta, ridică întrebarea când (dacă nu) va fi înainte de a fi folosit pentru supravegherea în masă. Cât va fi înainte de a ieși pe ușa din față înseamnă a fi observată de o cameră de la distanță de mile? Răspunsul probabil este "mai devreme decât ne-ar plăcea"

Read more: Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here