3 moduri de conducere a proiectului vor evolua în 2019

0
22

Liderii de proiect trebuie să conducă taxa ca ambasadori de asigurare a calității, agenți de schimbare strategică și campioni de cultură de echipă în 2019 și mai târziu.
            

Pentru a rămâne eficienți și relevanți, liderii de proiect nu mai pot gestiona doar sarcini, termene și resurse. În schimb, liderii de proiect trebuie să recunoască importanța rolului lor de motivatori, mentori, ambasadori de asigurare a calității și agenți de schimbare strategică.

A se vedea trei modalități prin care liderii de proiect trebuie să-și reorienteze eforturile în 2019.

] Glosar rapid: Management de proiect (Tech Pro Research)

1. Campionul de cultură de echipă

Liderii stabilesc cultura echipei. Cu toate acestea, managerii de proiecte, de programe și de portofoliu asigură echipelor să lucreze, să realizeze, să producă, să comunice și să interacționeze în moduri care să încurajeze creativitatea și rezultatele dorite.

Fiecare membru al echipei posedă puncte forte, abilități și comportamente individuale. Unele trăsături personale și profesionale ar putea să nu fie în beneficiul echipei și ar putea duce la conflicte cu alți membri ai echipei sau cu părțile interesate. Pentru a netezi conflictele, pentru a îmbunătăți sinergiile și relațiile de lucru ale echipei și a asigura că nivelurile de colaborare și productivitate sunt optime, liderii de proiect trebuie să devină campioni de cultură de echipă.

Liderii de proiect pot realiza acest lucru prin eforturile lor permanente de a motiva și îndruma indivizii și de a crea mediu de corectitudine, obiectivitate și incluziune. Liderii de proiect trebuie, de asemenea, să-i ajute pe indivizi să-și lege sarcinile în etape și rezultate. Ei pot face acest lucru prin împuternicirea membrilor echipei să-și urmărească propria activitate utilizând instrumente de management de proiect și instrumente de flux de lucru. Acest lucru permite indivizilor să împărtășească idei în mod deschis, să se simtă valoroși și să înțeleagă modul în care contribuțiile lor fac diferența în atingerea obiectivelor mai largi. Vezi: Transformarea digitală în 2019: un ghid al liderilor de afaceri pentru viitoarele provocări și oportunități [TechProResearch)

2. Ambasador de Asigurare a Calitatii

Furnizarea rezultatului final sau a produsului care indeplineste sau depaseste asteptarile clientilor este scopul final al companiilor. Acest lucru nu înseamnă că este singurul obiectiv, dar este o necesitate dacă companiile se așteaptă să atragă și să păstreze clienții. Liderii de proiect trebuie să țină acest lucru în centrul atenției și să promoveze livrarea de produse, nu doar gestionarea ciclului de viață al proiectului.

Este posibil să se respecte termenele și să se păstreze proiectele sub buget, dar în întregime lipsesc marca în ochii clientului. Liderii de proiect au nevoie de informații clare despre specificațiile și așteptările produsului clientului și trebuie să stabilească așteptări realiste cu clienții, echipele și părțile interesate

În cele din urmă, calitatea unui produs livrat trebuie să respecte parametrii unui client. Acest lucru poate părea evident, dar lipsa mărcii chiar și cu cea mai mică unitate de măsură poate duce la catastrofă, în special dacă produsul este, de exemplu, într-un avion, o mașină sau o componentă electronică sau un produs legat de siguranță. A deveni un ambasador de asigurare a calității va fi un aspect esențial al conducerii de proiecte în 2019 și în viitor.

SEE: Interviu telefonic înșelătorie: Director de proiect (Tech Pro Research)

3. Agent de schimb

Astăzi, proiectele sunt infuzate în fiecare aspect al majorității întreprinderilor și reputații și branduri de impact pe o bază zilnică. Viteza la care se deplasează știrile prin intermediul canalelor media sociale, a mesageriei, a forumurilor și a altor mijloace face ca monitorizarea și abordarea problemelor de reputație să devină o activitate cu normă întreagă

Prin diligența lor în planificarea și executarea proiectelor, liderii de proiect vor rămâne la avangarda managementului reputației. Asigurarea faptului că proiectele sunt executate în moduri care nu influențează negativ reputația părților interesate sau ale societății trebuie luate în considerare în mod activ în toate inițiativele

. În timp ce planificarea, executarea și monitorizarea tuturor aspectelor ciclului de viață al proiectului rămâne o cerință zilnică, în 2019 și dincolo de liderii de proiect vor trebui, de asemenea, să conducă taxa ca ambasadori de asigurare a calității, agenți de schimbare strategică și campioni de cultură de echipa

Vezi și

 istock-908175616teammanagement.jpg

Imagine: Javier Sanchez Mingorance, Getty Images / iStockphoto
                                        

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here